Ukončení analogového vysílání

Vážení zákazníci,

 touto cestou bychom Vás rádi informovali o změně v režimu vysílání analogových televizních stanic prostřednictvím koaxiální sítě Kabelové televize Ústí nad Orlicí, spol. s r.o.

Dne 30. listopadu 2011 bylo na území České republiky ukončeno šíření analogových televizních programů v terestriálním (pozemním) vysílání. Naše společnost však dále udržovala tuto vysílací normu ve svých distribučních sítích, abyste mohli bez jakýchkoliv komplikacích dále používat Vaše televizní přijímače, a to i bez nutnosti využití set-top-boxu (v roce 2011 byla podstatná část televizorů v domácnostech ještě pro analogový formát vysílání).

Doufáme, že jsme Vám tím pomohli daleko lépe překlenout dobu nutnou k obměně Vašeho televizního přijímače a věříme, že nekvalitní analogový obraz je pro většinu z Vás minulostí.

Jelikož technická a ekonomická udržitelnost této již historické vysílací normy se stává stále náročnější a její provoz výrazně brání v dalším rozšiřování naších služeb na koaxiální síti (jako je například vysílání všech programů v HD kvalitě nebo navyšování rychlosti internetu) rozhodli jsme po skoro deseti letech prodloužení této vysílací technologie její provoz ukončit.

Vypínání analogových stanic bude probíhat v postupném režimu a to od 19.7. do 5. 9. 2021

Digitální televizní služby (DVB-C, DVB-T) zůstanou nadále nedotčeny a na jejich provoz vypnutí analogového vysílání nebude mít žádný vliv.

Pokud máte na Vašem televizním přijímači naladěno analogové televizní vysílaní, přelaďte si prosím na digitální televizní vysílaní DVB-C (kabel) případně DVB-T (terrestrial/anténa). Plný rozsah programů však můžete sledovat pouze prostřednictvím DVB-C, jako primárního formátu pro kabelové sítě.

Pokud vlastníte starší televizní přijímač, který umí ladit pouze analogové vysílaní, můžete využít DVB-C set-top-boxu, který lze u naší společnosti zakoupit.

Veškeré potřebné informace naleznete na našich webových stránkách www.ktuo.cz nebo nás můžete kontaktovat na tel. čísle: 468 002 776.

Děkujeme Vám, že využíváte našich služeb – jen díky tomu se můžeme jako společnost vlastněná městem podílet na získávání prostředků pro jeho další rozvoj.

 

Kabelová televize Ústí nad Orlicí, spol. s r.o.
Tvardkova 1191, 562 01 Ústí nad Orlicí
IČ: 47471581 DIČ: CZ47471581
tel. kontakt: (+420) 465 553 390
email: ktuo@ktuo.cz
www.ktuo.cz

Nezařazené