Ukončili jsem DVB-T a přelaďujeme DVB-C

Vážení zákazníci,

rádi bychom Vám touto cestou poskytli bližší informace k aktuálně probíhajícím změnám, o kterých jsme Vás informovali emailem (dne 31.3.2023).

Ukončení televizního vysílání v režimu DVB-T

Ve středu 14. 6. 2023 bylo v síti kabelové televize ukončeno vysílání v režimu DVB-T (doplňkový režim vysílání). Zákazníci využívající tohoto typu distribuce mohou své televizní přijímače přeladit v režimu DVB-C (primární typ vysílání pro kabelové televize) a tím tak získat zpět své oblíbené programy. Televizory, které nedisponují DVB-C tunerem lze použít pouze se set-top boxem, který je tímto tunerem opatřen (tento set-top box je možné zakoupit u naší společnosti za dotovanou cenu 500 Kč s DPH).

Přeladění programové nabídky

V pondělí 19. 6. 2023 dojde k nezbytné rekonfiguraci na hlavní distribuční technologii pro distribuci kabelových televizních programů. Pro všechny naše zákazníky využívající těchto služeb (vysílání v režimu DVB-C) to bude bohužel znamenat přeladění televizních přijímačů. K tomuto zásahu dojde mezi 7 – 9 hodinou ranní. O ukončení těchto prací a možnosti naladění TV přijímačů Vás budeme informovat pomocí SMS.

Rekonfigurace technologie je nutná z důvodu změny programové nabídky našich TV služeb. Nově budou již vysílány TV programy převážně v HD kvalitě a vyšší. Pozor, že staré televizní přijímače, které tuto kvalitu programů nepodporují nebude možné již využívat. Cena jednotlivých programových nabídek se nemění. Také bude zařazeno několik nových televizních stanic jako například Body Balance nebo Food Network. Více informací ohledně programové skladby jednotlivých nabídek se dozvíte v druhé příloze tohoto e-mailu (Nabídka služeb).

Jak přeladit/naladit televizní přijímač

Každý televizní přijímač má trochu odlišný způsob ladění, proto nelze přesně definovat, jak postupovat u Vašeho přijímače (konkrétní návod lze nalézt v příručce k vašemu typu přijímače).

Všeobecně ale platí následující postup:

  1. Volbu pro ladění přijímače hledejte v hlavním menu v sekci nastavení (nastavení vysílání).
  2. Volba pro ladění může být definována následujícími pojmy:
    • Automatické ladění
    • Nastavení automatického ladění
    • Ladění programů
    • Vyhledávaní TV kanálů
    • Případně jiné podobné označení
  3. V průvodci, který by Vás měl laděním provázet zvolte (nastavte) parametry ladění (viz níže).
    Průvodce po Vás nemusí vyžadovat všechny tyto parametry – nejdůležitější je však volba zdroje signálu, kterou je potřeba nastavit na DVB-C/Kabel – pokud vám televizní přijímač tuto volbu neumožňuje nastavit, je možné že není vybaven přijímačem pro tento typ TV signálu. V tomto případě je pro další využití tohoto přijímače nezbytný set-top box.

Parametry ladění:

  • Typ ladění (kanálu): Digitální
  • Režim ladění (tuner, zdroj, anténa): DVB – C (Kabel, Cable, Kabelová televize)
  • ID sítě: 1
  • Počáteční kmitočet: 338 MHz (338 000 kHz)
  • Konečný kmitočet: 594 MHz (594 000 kHz)
  • Modulace: 256 QAM
  • Symbolová rychlost: 6900 KS/s

stručné návody na ladění nejčastějšcíh typů televizorů najde na našich stránkách v secki FAQ

Co dělat v případě problému nebo nezvládnutí naladění televizního přijímače?

Pokud se vám nepodaří naladit váš televizní přijímač, budete se chtít na cokoliv zeptat nebo nahlásit jakýkoliv jiný problém, kontaktujte nás následujícím způsobem:

  • Telefonicky na technické podpoře: 468 002 776
  • Emailem na adresu: ktuo@ktuo.cz
  • Případně osobně na našem kontaktním místě: Tvardkova 1191/2p.

Váš požadavek nejprve zaevidujeme – následně vás budeme kontaktovat pro domluvu termínu a času návštěvy technika, které Vám s Vaším požadavkem pomůže (pomoc technika je v rámci této mimořádné události zdarma).

Rádi bychom Vás požádali…

Než si objednáte technika zvažte prosím, zde není možné využít někoho z Vašich blízkých, sousedů nebo příbuzných, kteří by Vám s přeladění mohli pomoci – můžete tím urychlit vyřešení vzniklé situace, ale hlavně uvolnit technika pro zákazníky, kteří tuto možnost nemají. l

 

Děkuje Vám za pochopení.

Nezařazené